Rozpad ODS právě teď: Pospíšil chce být předsedou, Kuba je mimo hru

24.10.2013 12:41

VÍME PRVNÍ Plzeňané se nestačí divit. A zbylí voliči ODS zřejmě také ne. Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil totiž v dopise veřejnosti tvrdí, že v případě výrazného mandátu je ochoten kandidovat na předsedu ODS. A to oznámil prakticky čtyřiadvacet hodin před volbami.

Rozpad ODS právě teď: Pospíšil chce být předsedou, Kuba je mimo hru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jíří Pospíšil

Na Plzeňsku dlouhodobě ruku v ruce vládne ODS a ČSSD. Mnozí voliči tak v letošních volbách váhají a svou podporu směřují především k hnutí ANO Andreje Babiše. Část bývalých procent se zřejmě nakloní také na stranu exministra dopravy Bárty, kandidujícího za Okamurův Úsvit.

Anketa

Kdo by byl lepší předseda ODS?

hlasovalo: 1174 lidí
Jiří Pospíšil (ODS) na danou skutečnost reagoval víc než překvapivě. V dopise, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici, doslova píše: „Tyto volby vnímám jako referendum o mé pozici v politice. Pokud mi voliči dají výrazný mandát, jsem připraven kandidovat na předsedu ODS."

Dodejme, že podle aktuálních průzkumů se ODS pohybuje zhruba na hranici sedmi procent. Miroslava Němcová pro ParlamentníListy.cz ve čtvrtečním rozhovoru navíc dodala, že „volby jsou velkou loterií. Jak lidé uplatní preferenční hlas, neví nikdo, tudíž se může každému stát, i skvělému člověku, že nakonec bude přeskočen těmi, kteří projdou na preferenční hlasy".

O tom, že Jiří Pospíšil vyzve předsedu Martina Kubu a ještě více rozdrolí jeho už tak slabou pozici, nikdo z oslovených členů strany nevěděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…