Rozpálený Okamura: Plivejte po mně, ale budu hájit diskriminovanou slušnou většinu

05.05.2015 22:40

Tomio Okamura zavítal do úterních Událostí, komentářů České televize a dal tam jasně najevo, že své nové hnutí Svoboda a přímá demokracie bude hájit do poslední kapky krve. Média po něm prý plivala, ale on jde dál a hodlá hájit diskriminovanou slušnou většinu žijící v Česku.

Rozpálený Okamura: Plivejte po mně, ale budu hájit diskriminovanou slušnou většinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

V úvodu svého vystoupení Okamura poukazoval na to, že opakovaně varoval před přílivem islámských uprchlíků do Evropy a média i konkurenti po něm tehdy takřka plivali a obviňovali ho z xenofobie. A podívejte se, co se na hranicích Evropy děje dnes.

„Klidně po mně plivejte, ale já trvám na tom, že by rozhodující slovo měli mít slušní pracovití lidé, a ne parazitující menšiny. Já budu hájit naše národní zájmy do posledního dechu. V Čechách je diskriminována slušná většina,“ udeřil Okamura. V tomto názoru se rozchází s médii i s částí veřejnosti, ale své názory prý nezmění.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Pokud jde o rozjezd strany, již dnes má na sociální síti tisíce příznivců a hlásí se mu stovky až tisíce zájemců o členství. Z jeho nové strany se prý stane masové hnutí. Kdyby neproběhly předčasné volby na podzim 2013, možná by se to povedlo už s Úsvitem přímé demokracie, ale nestalo se tak, protože Okamura nechtěl zůstávat v příliš slabém Senátu, alespoň podle jeho vlastních slov. S SPD to prý bude jinak.

Zkratka SPD prý odkazuje také na ideály britské strany UKIP Nigela Farage, který usiluje o obhajobu národních zájmů a varuje před přistěhovalectvím. Blízko má nové Okamurovo hnutí i k Národní frontě Marine Le Penové, se kterou prý jednal Okamura osobně. Le Penovou přitom označil za pravděpodobnou příští francouzskou prezidentku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…