Rozpočet na příští rok půjde ke schválení 10. prosince

25.09.2014 12:58

Úvodní kolo projednávání návrhu státního rozpočtu pro příští rok by se mělo letos konat ve Sněmovně v termínu od 22. října. Závěrečné schvalování by se pak mělo uskutečnit od středy 10. prosince. Vyplývá to z návrhu harmonogramu, který dnes schválila Sněmovna. Vláda plánuje rozpočet se schodkem 100 miliard korun, letošní schválený hospodářský plán předpokládá deficit 112 miliard korun.

Rozpočet na příští rok půjde ke schválení 10. prosince
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání poslanecké sněmovny

Vláda už návrh rozpočtu na rok 2015 schválila, poslancům jej musí předložit do konce září. Rozpočtový výbor se nad ním sejde už 8. října, kdy bude připravovat návrh usnesení pro první čtení. V úvodním kole poslanci schvalují příjmy, výdaje a schodek rozpočtu, včetně jeho vypořádání. Potom už můžou navrhovat pouze přesuny uvnitř rozpočtu.

Po prvním čtení dostanou sněmovní výbory k projednání jednotlivé rozpočtové kapitoly, aby se k nim vyjádřily a případně navrhly změny. Druhé čtení, kdy je možné přednášet návrhy na přesuny peněz, se má konat od středy 3. prosince.

Loni měla Sněmovna na projednání rozpočtu rekordně krátkou dobu, protože se po předčasných volbách sešla až 25. listopadu. Prvním čtením prošel hospodářský plán 6. prosince, poslanci jej schválili 19. prosince.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …