Rozzářený Miloš Zeman měl dnes opravdu radost. Z čehopak? A pak zapojil svůj černý humor

16.09.2015 10:00

Druhý den oficiální návštěvy Ázerbajdžánu prezident Miloš Zeman promluvil na ekonomickém fóru. Později navštíví parlament a také hrob otce současného prezidenta. Za pomyslný vrchol cesty, pokud jde o českým prezidentem prosazovanou ekonomickou diplomacii, lze považovat Česko-ázerbajdžánské byznys fórum. Před zhruba stovkou českých a ázerbajdžánských podnikatelů v Baku promluvili oba prezidenti, Miloš Zeman a Ilham Alijev.

Rozzářený Miloš Zeman měl dnes opravdu radost. Z čehopak? A pak zapojil svůj černý humor
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman v Baku

České firmy mají dle Zemanových slov Ázerbajdžánu rozhodně co nabídnout. Ať už jde o dodávky zbraní pro zdejší policii, nízkopodlažní tramvaje, stavby železničních sítí včetně dodávky vagónů či lokomotiv. Při své řeči se prezident Zeman obrátil na české podnikatele s ironickou myšlenkou, kterou nadnesl už v letadle cestou z České republiky a otevřeně přiznal, že se pouští do černého humoru.

„Naši podnikatelé mají v Baku pouze dvě možnosti. Buď dosáhnout úspěšných a vzájemně výhodných výsledků, anebo spáchat sebevraždu,“ sdělil Zeman s tím, že kdo má rodinu, může se jet domů rozloučit a kdo je sám, může sebevraždu spáchat rovnou zde v Baku. „Doufám, že zítra nebudu mít prázdné letadlo,“ dokončil svůj vtípek Zeman.

Při setkání s šéfem parlamentu udělali ázerbajdžánští hostitelé Miloš Zemanovi očividnou radost. Na jednacím stole na něho čekal nejen popelník, ale i krabička jeho oblíbených cigaret. „Velice vám děkuji,“ rozzářil se český prezident na předsedu parlamentu Ázerbajdžánu.

Během středy čeká prezidenta republiky ještě oběd s předsedou vlády Ázerbajdžánu nebo debata se studenty na univerzitě. Do Prahy se Miloš Zeman vrátí ve čtvrtek navečer.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…