Rudé noviny: Nesouhlasí s vládou, proto střílel na protivládního Klause?

29.09.2012 9:30

Šestadvacetiletý muž, který v pátek v Chrastavě vystřelil na prezidenta Klause ze sportovní plastové pistole, se v médiích prezentoval jako příznivce komunismu. "Střílel jsem na protest proti vládě," tvrdil po útoku na prezidenta muž, který sám sebe označil za obyčejného dělníka.

Rudé noviny: Nesouhlasí s vládou, proto střílel na protivládního Klause?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Proti označení útočníka za komunistu vystupuje deník Haló noviny a od celé záležitosti se distancuje. Na svých internetových stránkách se noviny ohrazují proti tomu, aby média útok muže s KSČM spojovala. Jde prý o účelově vyvolanou aféru v době, kdy komunistická strana stoupá ve volebních preferencích.

"Prý je proti vládě - asi proto si za terč svého symbolického aktu s hračkou nevybral Nečase, ale zrovna Klause, který je poslední měsíc proti vládě shodou okolností také, no a nakonec, světe div se, jako na objednávku všem antikomunistům v době, kdy KSČM senzačně vede v preferencích v předmětném pravičáckém Libereckém kraji, o sobě prohlásí, že je komunista," píše deník.

Chtějí nás poškodit

Podle Haló novin jde o uměle vyrobenou senzaci, která má srazit preference "drzých komunistů, kteří i tamní pravičáky zaujali svým jasně nejlepším lídrem, nestraníkem Mackovíkem, šéfem tamní záchranné služby."

"Připomíná mi to novou Kubiceho zprávu či novou kauzu Rath - a jako náhodou je ministrem vnitra zrovna Kubice," uzavírá deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…