Ruské armádní letadlo se zřítilo do Černého moře. Mezi 92 oběťmi i členové slavných Alexandrovců

25.12.2016 9:07

U ruského olympijského města Soči se krátce po startu zřítilo letadlo, které mířilo z Moskvy na ruskou vojenskou základnu v Sýrii. Na palubě byli i členové Alexandrovců, ruského armádního sboru. Měli potěšit ruské vojáky, kteří tráví sváteční dny daleko od svých rodin. Informuje o tom agentura TASS.

Ruské armádní letadlo se zřítilo do Černého moře. Mezi 92 oběťmi i členové slavných Alexandrovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letadlo, ilustrační foto

Záchranáři prohledávají Černé moře. Pátrají po lidech, kteří by snad mohli přežít tragický pád letadla, které mířilo z Moskvy na ruskou vojenskou základnu v Sýrii. Na tu už 91 lidí na palubě nedorazí. Vedle členů posádky na palubě byli i členové Alexandrovova armádního pěveckého souboru.

Vedle umělců na palubě byli také technici, kteří letěli do Sýrie, aby se tam starali o vytížené ruské stíhačky, které slouží syrskému prezidentovi Asadovi v boji o získání opětovné kontroly nad celou zemí.

Celý článek naleznete zde

Ke zřícení stroje TU-154 nad Černým mořem došlo krátce po mezipřistání u Soči, kde letoun doplňoval palivo. „Všechny letecké jednotky záchranářů z jižního vojenského okruhu v Krasnodaru jsou zapojeny do hledání ztraceného stroje,“ oznámilo ruské ministerstvo obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…