Ruské motorkáře prý v Česku čekají tyto nepříjemnosti

24.04.2015 10:03

Skupina motorkářů – Nočních vlků – se netají podporou politiky ruského prezidenta Vladimira Putina. Chystá se projet z Moskvy do Berlína na oslavu sedmdesátého výročí konce druhé světové války. Ačkoli se v Polsku i Česku, kterými chtějí motorkáři projet, ozývají protestní hlasy, úřady zřejmě gangu nedokáží průjezd znemožnit. Česká policie však putování motorkářům značně znepříjemní. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Ruské motorkáře prý v Česku čekají tyto nepříjemnosti
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

V Polsku i v České republice se ozývají hlasy odpůrců konvoje, podle nichž by putinovský ruský motorkářský gang Noční vlci neměl dostat povolení k vjezdu na území států EU. Faktem však je, že mnoho motorkářů může toto povolení mít už z dřívějška. Česká policie se proto pokusí "spanilou jízdu" mužům, kteří schvalují např. okupaci Krymu, značně znepříjemnit. Uplatní na ně stejný metr jako na radikály na sportovních utkáních. Prověří, zda mají zbraně, drogy a důkladnou kontrolou podle všeho projdou i stroje samotné.

"Pokud by členové gangu neměli zvláštní status k užívání pozemních komunikací, nesměli by jet vedle sebe v houfu, ale jen dva vedle sebe či dokonce v řadě za sebou. To by narušilo plán gangu projíždět Českem v hromadném konvoji, stejně jako to udělali američtí „dragouni“ před nedávnem. Vedle obvyklých kontrol, které se týkají všech řidičů, plánuje policie zvlášť sledovat chování početné skupiny ruských řidičů," píše server.

Dopravní policie se zaměří i na alkohol v krvi, a pokud u motorkářů narazí na problémy, může jim jízdu i zarazit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…