Rusko balancuje na hraně války všech proti všem, varuje publicista Fištejn

02.03.2015 20:25

Zdá se vám, že Rusko je zemí na vzestupu, která má před sebou zářnou budoucnost? Publicista Jefim Fištejn vás vyvede z omylu. Na serveru Reflex.cz ho totiž vykresluje jako chudou zemi, jejíž mnohé vesnice lze srovnat se zapadlými kouty Afriky. Čtenáři by se prý neměli nechat zmást tím, že ruští zbohatlíci utrácí v Karlových Varech.

Rusko balancuje na hraně války všech proti všem, varuje publicista Fištejn
Foto: Archiv
Popisek: Jefim Fištejn

Řada lidí v Česku tvrdí, že Rusko má před sebou světlejší zítřky, zatímco Západ upadá. Publicista Jefim Fištejn ale předkládá obraz Ruské federace, která padá do propasti - chudé země, výše ruských důchodů by prý rozplakala kdekoho i v těch nejchudších evropských zemích.  Mnohé ruské vesnice lze srovnat jen s těmi africkými. A to není vše.

Rusko podle publicisty stojí na rozkrádání peněz z ropy

"Po všechna léta po rozpadu Sovětského svazu balancuje Rusko na hraně války všech proti všem. Sovětské politické instituce zmizely, nové na jejich troskách nevznikly. Tato vnitřní válka byla v poslední dekádě tlumena vysokou cenou ropy, leč nikam nezmizela. Propuknout se vší silou jí neumožňovala zdrcující převaha jedné ze silových skupin, jež si přivlastnila většinu ekonomických a informačních zdrojů," varuje Fištejn.

Rusko podle publicisty stojí na rozkrádání peněz z ropy a řadě oblastí hrozí vylidnění. V zemi navíc upadá školství, zdravotnictví a další služby pro občany. A tvůrčí iniciativa není vítána. Pociťují to prý i lidé na Krymu. Proti tomu všemu stojí vrstva vyvolených, která bohatne například na státních zakázkách od ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho lidí.

Podle Fištejna může Rusko hrát ještě s kartou jaderných zbraní, které mimo jiné získalo ze Západu, až ale Čína či Spojené státy posílí svou výzbroj natolik, že se s touto hrozbou budou schopny vyrovnat, Rusko nebude mít s čím hrát.

  • Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…