Rusko jedná o humanitární pomoci východní Ukrajině. Putin prý dohlíží na dopravu

10.08.2014 20:01

O humanitární pomoc východu Ukrajiny se prý osobně zajímá prezident Vladimir Putin. Prohlašuje to server Hlas Ruska s odvoláním na slova ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova.

Rusko jedná o humanitární pomoci východní Ukrajině. Putin prý dohlíží na dopravu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf po návratu z východu Ukrajiny důrazně upozornil na to, že v oblasti bojů hrozí rozsáhlá humanitární katastrofa. Podle všeho si toho jsou vědomi i ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a prezident Ruské federace Vladimir Putin.

„Otázku dopravy humanitární pomoci na východ Ukrajiny kontroluje osobně prezident Ruska Vladimir Putin,“ sdělil ministr zahraničí Sergej Lavrov. Rusko proto jedná s Ukrajinou, Mezinárodním výborem Červeného kříže a OSN o dopravě humanitární pomoci. A to i navzdory tomu, že ukrajinský prezident Petro Porošenko s případným příchodem ruského humanitárního konvoje na území Ukrajiny nejprve nesouhlasil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…