Rusko prý propuštěním Savčenkové zachránilo Porošenka. Co dostalo za to?

26.05.2016 5:16

Server Vesti tvrdí, že propuštění ukrajinské pilotky Nadiji Savčenkové z ruského vězení představuje především velkou reklamu pro ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, který se jinak nemůže pochlubit větším množstvím úspěchů. Spíše naopak. Snaží se tak prý zakrýt své problémy.

Rusko prý propuštěním Savčenkové zachránilo Porošenka. Co dostalo za to?
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Politolog Victor Nebozhenko ve vyjádření pro ukrajinský deník konstatoval, že výměna ukrajinské pilotky Savčenkové za dva ruské vojáky byla domluvena již delší čas, ale „drželo se to pod pokličkou“. Informace byla zveřejněna až u příležitosti druhého výročí zvolení Petra Porošenka prezidentem, aby se otupily hroty kritikům hlavy státu.

Celý text v ruštině najdete zde.

„Petro Porošenko a Vladimir Putin se již před dvěma týdny dohodli na výměně válečných zajatců. Porošenko žádal, aby byla Savčenková propuštěna 25. května  – v den druhého výročí jeho uvedení do úřadu. Pozitivní efekt výměny zajatců zastínil hlasy odpůrců Porošenka, kteří se chtěli vyjádřit právě v tento den. V tom Putin vyšel Porošenkovi vstříc,“ konstatoval politolog.

Faktem je, že Petro Porošenko byl zvolen jako prezident naděje po událostech na Majdanu. Dostal hlasy 54 procent voličů. Po dvou letech se ale zdá, že pohořel. Podle průzkumů Porošenkovi důvěřuje jen deset procent Ukrajinců. Ostatní tvrdí, že na něm ulpěla hanba z revolučního selhání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…