Rusko prý skutečně stahuje vojska od ukrajinských hranic. Ale...

25.05.2014 18:44

Ruská armáda skutečně zahájila stahování svých vojsk od hranic s Ukrajinou. Na tiskové konferenci v Doněcku to dnes oznámil generál ukrajinské pohraniční služby Viktor Myšakovskyj. Letecký průzkum ale podle něj ukázal, že ruské základní tábory u hranic zůstávají.

Rusko prý skutečně stahuje vojska od ukrajinských hranic. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

"Odchod ruských vojsk od hranic začal," řekl novinářům Myšakovskyj. "Informace získané leteckým pozorováním ale ukazují, že základní ruské vojenské tábory podél hranic zůstávají na místě. Nedotčen zůstává komunikační systém a základní funkce nezbytné k udržování vojsk," dodal ukrajinský generál.

Rusko po únorovém převratu v Kyjevě soustředilo na hranicích s Ukrajinou podle západních odhadů na 40.000 vojáků. Ruské velení v příhraničním prostoru uspořádalo sérii velkých vojenských cvičení, nejméně třikrát Moskva oznámila, že se cvičící vojska od hranic stahují do kasáren.

Naposledy minulý týden v pondělí prezident Vladimir Putin oznámil, že jako vrchní velitel vydal rozkaz k odchodu vojsk z hraničního prostoru. Ministerstvo obrany později upřesnilo, že vzhledem ke složitým terénním podmínkám a husté dopravě na silnicích bude možné přesun dokončit až kolem 8. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…