Rusko rozšířilo embargo. Byl vydán zákaz dovozu ukrajinských cukrovinek

05.09.2014 12:01

Rusko rozšířilo seznam ukrajinských potravin, na jejichž dovoz uvalilo embargo. Po mléčných výrobcích, cibuli, čokoládě a vybraných alkoholických nápojích se ruské úřady rozhodly „ochránit" spotřebitele také před ukrajinskými cukrovinkami.

Rusko rozšířilo embargo. Byl vydán zákaz dovozu ukrajinských cukrovinek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Ruský úřad na ochranu spotřebitelů Rospotrebnadzor podle serveru E15.cz údajně zjistil porušení zákonů u některých značek ukrajinských sladkostí. Složení výrobků prý neodpovídalo normám, uvedeným na etiketách. „Aby zaručil spotřebitelská práva, zakazuje Rospotrebnadzor dovoz cukrovinek vyrobených na Ukrajině na ruské území,“ oznámil podle AFP úřad.

Ukrajina není jediná, která čelí zákazu dovozu svých potravin do Ruska. Před necelým měsícem Rusko v reakci na sankce, které na ně uvalil Západ kvůli podpoře proruských separatistů, zakázalo dovoz celé řady potravinářských produktů z Evropské unie, Spojených států amerických, Austrálie, Kanady či Norska. 

 

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…