Rusko se vysmálo Hillary Clintonové a jejímu týmu

26.07.2016 18:47

Demokraté v USA obvinili Rusko z toho, že do světa vypustilo e-maily Demokratické strany těsně před prezidentskými volbami, aby podpořilo Donalda Trumpa. To však jak Rusové, tak sám Donald Trump považují za naprosto absurdní. Informuje Blesk.cz.

Rusko se vysmálo Hillary Clintonové a jejímu týmu
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v úterý oznámil, že Rusko rozhodně nestojí za únikem e-mailů Demokratické strany USA. Rusko se totiž nijak nechce podílet na amerických prezidentských volbách.

„Jsme svědky posedlosti zneužít Rusko ve volební kampani v USA. Rodina jednoho z kandidátů ty absurdní informace okamžitě dementovala,“ odkázal se Peskov na slova syna Donalda Trumpa.

„Včera se objevily informace, podle nichž byl Trumpův poradce Carter Page v Moskvě a sešel se se (šéfem prezidentské kanceláře) Sergejem Ivanovem. Rusko je bohužel zneužito ve volební kampani. Není to žádná novinka, používá se tu starý trik,“ uvedl Peskov s tím, že je třeba překonat tohle období, které páchá škody ve vzájemných vztazích mezi Ruskem a USA.

Celý text zde

Ke zveřejnění e-mailů došlo minulý pátek. Celkem se jednalo o 20 tisíc zpráv, které si mezi sebou vyměnili členové Demokratické strany od ledna 2015 do května tohoto roku. Vyplývá z nich, že Clintonová byla již předem jasnou favoritkou Demokratické strany.

Tým její volební kampaně se okamžitě vyjádřil, že cílem úniku je podpořit Donalda Trumpa, který je vůči Rusku smířlivější a vůči NATO výrazně kritický.

Na finální nominaci Hillary Clintonové na pozici demokratické prezidentské kandidátky se stále ještě čeká.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …