Rusko to ví: USA mají nejslabšího prezidenta, Německo podlehlo Zeleným, naříká Neff

21.12.2021 10:52 | Komentář

Publicista Ondřej Neff si všímá toho, že Rusko si zase jednou vyskakuje. Může si to dovolit, když v USA sedí tak slabý prezident jako je Joe Biden a v Německu budou u vlády zelení fanatici. Neff však také upozorňuje, že některé požadavky jsou realistické a je načase s chladnými hlavami usednout ke stolu a jednat.

Rusko to ví: USA mají nejslabšího prezidenta, Německo podlehlo Zeleným, naříká Neff
Foto: Repro ČT
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci po skončení summitu v Ženevě

Při pohledu na ruské požadavky vůči Západu spisovatel Ondřej Neff  v textu na serveru Neviditelný pes konstatoval, že jde o podobně nehorázné požadavky, jaké Rakousko - Uhersko zaslalo Srbsku těsně před vypuknutím první světové války.

Rusové trvají např. na to, aby se Ukrajina nestala členem NATO, ale rádo by diktovalo i to, co a svém území mohou provádět jednotlivé členské státy NATO.

„Rusové si to mohou dovolit, protože USA mají snad nejslabšího prezidenta ve svých dějinách, reprezentanta strany ovládané nejzhoubnější ideologií, opět v dějinách USA. Pokud jde o Evropu, Německo jako její hegemon vložilo svoji nejbližší budoucnost do rukou fanatiků zeleného náboženství. Momentálně tedy není v Evropě síla schopná ruské aroganci čelit,“ napsal Neff.

Ale pokud jde o požadavek, aby se Ukrajina a Gruze nestaly členy NATO, ti je podle Neffa požadavek v celku realistický, protože Rusové kupříkladu poloostrov Krym považovali Rusové ua svbé milované místo a nebylo realistické očwkávat, že se ho jent tgak vzdají. Pokud Západ v minulosti sliboval Ukrajině a Gruzii, že se jednou stanou členy NATO, byl to z Neffova pohledu nesmyslný slib, bylo to jen nenaplnitelné plácnutí do vody.

Teď je z hlediska spisovatele čas vrátit se k realistické politice.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…