Rusko-ukrajinský konflikt očima odborníka: Jedna věc je jistá na 95 procent...

13.11.2014 22:46

Šéfredaktor časopisu ATM Michael Zdobinský rozebíral ve čtvrtečních Událostech, komentářích eskalující rusko-ukrajinskou krizi. Jak je to s ruskou armádou na Ukrajině? Jedna věc je prý jistá tak na 95 procent.

Rusko-ukrajinský konflikt očima odborníka: Jedna věc je jistá na 95 procent...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Všude ve vesnicích a městech jsou krátery po bombách

Zdobinský hned v úvodu varoval, že by se rusko-ukrajinský konflikt mohl posunout do fáze, jakou známe z Balkánu z poloviny devadesátých let minulého století. A jak je to tedy s těmito vojáky? „Elity, které mají odpovídající informace, mohou na 95 procent vědět, jestli jsou ruští vojáci na Ukrajině. Já si myslím, že tam jsou, ale otázkou je, jestli jde o vojáky z rozkazu nebo o dobrovolníky,“ poznamenal host v pořadu.

Rusko navíc může separatistům pomoci i jinak. Stejně jako USA totiž mají k dispozici vyspělou družicovou techniku, s jejíž pomocí mohou poskytovat zásadní informace vzbouřencům. A pokud by už došlo na nějakou přímou ruskou invazi na Ukrajinu, mohlo by k tomu dojít jak v létě, tak v zimě, protože ruská armáda opakovaně prokázala, že je na boj v zimě dobře připravená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…