Rusko vyšle na východ Ukrajiny další humanitární konvoj

03.01.2015 11:59

Rusko vyšle na východ Ukrajiny již jedenáctý humanitární konvoj. Do oblasti násilím zmítaného Donbasu by měl vyrazit příští čtvrtek 8. ledna. Informovala o tom dnes agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Ukrajinci považují vysílání konvojů za narušení své svrchovanosti.

Rusko vyšle na východ Ukrajiny další humanitární konvoj
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ilustrační foto

„Konvoj doveze 1400 tun humanitární pomoci. Bude ho tvořit 120 nákladních aut," uvedlo ruské ministerstvo. Předchozí konvoje prý do oblasti přivezly již více než 13.000 tun humanitární pomoci.

Ukrajina pokračující ruské humanitární dodávky kritizuje jako porušování své suverenity. Kyjev se rovněž obává, že Moskva prostřednictvím těchto transportů dodává zásoby ozbrojeným proruským separatistům.

Vážné pochybnosti nad konvoji koncem prosince vyjádřil i šéf moskevské organizace Ruského červeného kříže Igor Trunov. Uvedl, že dosavadních deset konvojů je invazí do jiného státu. Na Donbas okupovaný proruskými povstalci jimi prý mohlo být přivezeno cokoli, zejména zbraně a munice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…