Rusko zasáhlo do amerických voleb, chtělo poškodit Clintonovou. Píší veleslavné levicové noviny, zdrojem je prý CIA

10.12.2016 11:32

K závěru, že Rusko zasahovalo do letošních prezidentských voleb v USA s cílem pomoct Donaldu Trumpovi dostat se do Bílého domu, došla americká Ústřední zpravodajská služba (CIA). Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného vysokého amerického činitele.

Rusko zasáhlo do amerických voleb, chtělo poškodit Clintonovou. Píší veleslavné levicové noviny, zdrojem je prý CIA
Foto: Archiv
Popisek: CIA

Americké zpravodajské služby podle tohoto zdroje, který si přál zůstat v anonymitě, mají za to, že s postupem kampaně letošních prezidentských voleb věnovali ruští vládní představitelé rostoucí pozornost snaze pomoct Donaldu Trumpovi zvítězit.

List The Washington Post v pátek citoval rovněž nejmenované americké představitele, podle nichž zpravodajské služby identifikovaly osoby s kontakty na ruskou vládu, které poskytly portálu WikiLeaks e-maily, jež ukradli hackeři ze serverů Demokratické strany. Jsou mezi nimi i materiály týkající se Trumpovy neúspěšné protikandidátky Hillary Clintonové.

S příchodem podzimu pak ruští hackeři obrátili veškerou svou pozornost na demokraty. Prakticky všechny e-maily, které zveřejnili, byly potenciálně škodlivé pro Clintonovou a demokraty, uvedl zdroj agentury Reuters.

Další informovaný činitel nicméně uvedl, že závěr zpravodajských analytiků ohledně motivů Ruska neznamená, že tajné služby věří tomu, že Moskva změnila nebo výrazně ovlivnila výsledek voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…