Ruský miliardář Timčenko: Sankcí se nebojím, na majetku nelpím. Klidně všechno odevzdám státu

04.08.2014 13:20

Ruský miliardář Genadij Timčenko prohlásil, že nové sankce nepřinutí prezidenta Vladimira Putina ke změně přístupu k Ukrajině. Tlak ze Západu naopak přispěje k tomu, že Putinova politika bude mít mnohem větší podporu. Timchenko je navíc připraven přenechat veškerá svá aktiva státu.

Ruský miliardář Timčenko: Sankcí se nebojím, na majetku nelpím. Klidně všechno odevzdám státu
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin

Timčenko patří mezi spojence Vladimira Putina, na které se vztahují sankce ze strany Spojených států. Západ se podle něj přepočítal, když se rozhodl potrestat Rusko sankcemi, které nejvíce dopadnou na okruh blízkých spojenců ruského prezidenta. Napsal server TheStar.com.

V rozhovoru pro tiskovou agenturu ITAR-TASS vyloučil, že by ruské firmy a obchodní elita, kam patří oligarchové ovládající vývoz plynu a ropy, vyvíjely tlak na Putina.

Celý článek ZDE.

Je naivní myslet si, že by nás sankce donutily k ústupu

„Vladimir Vladimirovič (Putin) myslí jen na ruské zájmy. V tomto ohledu nemůže být dosaženo kompromisu. Je naivní myslet si, že by nás takové metody vystrašily nebo donutily k ústupu,“ prohlásil Timčenko k nově zavedeným sankcím.

Vše k tématům Ukrajina, Rusko a sestřelené letadlo nad Ukrajinou

Timčenko, jehož bohatství se odhaduje mezi 12 až 16 miliardami dolarů, byl mezi prvními byznysmeny, na které byly uvaleny sankce ze strany USA kvůli ruské anexi poloostrova Krym. Miliardář má velký podíl v plynárenské firmě Novatek, těžební firmě Kolmar, bance Rossiya a petrochemické firmě Sibur.

Pokud bude třeba, hned zítra dám všechno státu

V rozhovoru pro ITAR-TASS prohlásil, že by své jmění klidně přenechal státu, pokud by to bylo potřeba. „Mohu jednoznačně mluvit za sebe: Pokud to bude potřeba, tak zítra dám všechno státu. Nebo na charitu. Aby to bylo k užitku,“ slíbil Timčenko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…