Ruský novinář otevřeně: Západ si myslí, že nás může zničit. Jenže…

31.07.2014 20:44

Zatímco na Rusko žádný zvláštní účinek sankce Západu nemají, některé země EU je pociťují velmi bolestivě. Zřejmě proto se státy s EU sousedící rozhodly k protiruským sankcím nepřipojit. Informuje o tom server Hlas Ruska, ruským státem financovaná rozhlasové stanice.

Ruský novinář otevřeně: Západ si myslí, že nás může zničit. Jenže…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

„V Rakousku například ukazují předpovědi snížení vývozu o 20 %. Analytici z Velké Británie předpovídají zpomalení tempa ekonomického růstu. Na poplach bijí i němečtí podnikatelé,“ upozorňuje ruský server.

Poukazuje na to, že Švýcarsko a Norsko vůbec nepomýšlejí na to, aby se k sankcím vyhlášených Bruselem připojily. „Přesto, že Německo sice vlídně, ale dost důrazně doporučuje Curychu a Oslu, aby EU podpořily,“ podotýká server.

  • Celý článek ZDE

Podle něj omezení obchodu mezi Lotyšskem a Ruskem spojené s novými sankcemi EU bude mít ničivý vliv na lotyšskou ekonomiku. „Podle pesimistického scénáře se může HDP Lotyšska snížit o 10 %,“ varuje server.

Podle ruského novináře a spisovatele Nikolaje Starikova jsou však ekonomické ztráty Západu ničím, když jde o světovou hegemonii. Hlavním cílem Západu je podle něj zlikvidovat suverenitu Ruska. „Západ si zvolil kurz na likvidaci Ruska jako suverénního státu. A tady máme dvě varianty. Buď dostane Západ místo Ruska stát, který bude připomínat Rusko ze začátku 90. let – s ministry, kteří budou vždycky říkat `ano` a zadarmo budou rozdávat státní bohatství. Druhou variantou je, že Rusko vůbec přestane existovat jako jednotný stát, změní se v konglomerát menších státních útvarů,“ míní Starikov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…