Ruský prezident dnes přednese každoroční poselství o stavu země

03.12.2015 7:16

Ruský prezident Vladimir Putin dnes v Kremlu promluví k ruským poslancům a podle očekávání se má věnovat mimo jiné geopolitickým problémům dnešního světa. Přednést každoročně poselství o stavu země hlavě státu ukládá ruská ústava. Média očekávají, že prezident se bude věnovat i domácím, zejména ekonomickým problémům.

Ruský prezident dnes přednese každoroční poselství o stavu země
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Putin tradičně promluví v Georgijevském sále Kremlu v poledne místního času, tedy 10 hodin SEČ. Projev budou v přímém přenosu vysílat hlavní ruské televizní stanice, v sále ho bude kromě poslanců sledovat i pět stovek ruských a zahraničních novinářů.

Putin podle kremelských zdrojů svůj projev připravoval celou středu. V zahraničněpolitické části se očekává komentář k ruským leteckým útokům v Sýrii a rusko-tureckému konfliktu kolem ruského bombardéru sestřeleného na syrsko-turecké hranici.

Podle rozhlasové stanice Echo Moskvy by měl Putin ve své řeči naznačit, zda pro budoucnost ruské ekonomiky preferuje liberální přístup podporující zahraniční investice a mezinárodní spolupráci, nebo konzervativní cestu opírající se o soběstačnost.


 

reklama

autor: vam, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…