Ruský soud prodloužil části ze skupiny ukrajinských námořníků vazbu až do konce dubna

15.01.2019 18:50

Ukrajinští námořníci zadržení při incidentu v Kerčském průlivu se hned tak domů nedostanou. Alespoň část z nich ne. Moskevský okresní soud prodloužil osmi námořníkům vazbu.

Ruský soud prodloužil části ze skupiny ukrajinských námořníků vazbu až do konce dubna
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

V listopadu loňského roku došlo v Kerčském průlivu u ukrajinského poloostrova Krym k incidentu, během kterého ruská plavidla napadla ukrajinské lodě a zadržela ukrajinské námořníky. Ty od té doby drží ve vazbě.

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský prezident Emmanuel Macron sice vyzvali ruského prezidenta Vladimira Putina, aby byli ukrajinští námořníci propuštění na svobodu, ale Putin, který Rusko fakticky vede od roku 2000, odvětil, že něco takového není možné. Ve svém tradičním televizním vystoupení, kde rok co rok několik hodin odpovídá na otázky novinářům, prohlásil, že Rusko je právním státem a podle zákona není možné ukrajinské námořníky propustit jen tak, záleží, jak rozhodne soud.

Server slovenského deníku Pravda napsal, že osm z 24 zadržovaných námořníků zůstane ve vazbě do konce dubna.

Podle diplomatického zdroje na ruské straně, který si nepřál být jmenován, je do budoucna možné, že ukrajinští námořníci budou jednoho dne vyměněni za některé ruské občany držené na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…