Rusnok: ČR nemá churavějící ekonomiku, perspektiva je ve V4

15.10.2013 12:17

Česká republika nemá fatálně churavějící ekonomiku, na druhou stranu se řada věcí v posledních pěti letech nedaří a potenciál ekonomiky tak zdaleka není využit. Na dnešním předvolebním Fóru Zlatá koruna to řekl premiér Jiří Rusnok. Česko a okolní země podle něj patří mezi nejperspektivnější regiony EU.

Rusnok: ČR nemá churavějící ekonomiku, perspektiva je ve V4
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér v demisi Jiří Rusnok je teď v Senátu jako doma

 "Měl jsem včera příležitost se bavit s premiéry čtyř okolních zemí a myslím, že jsme se na tom shodli, že Visegrádská čtyřka a její blízké okolí pravděpodobně jsou relativně nejperspektivnějšími částmi Evropské unie na budoucí období, které by mělo přinést, a zdá se, že přináší, optimističtější vizi ekonomického růstu," uvedl.

Premiér dále řekl, že Česko by se mělo přihlásit k přijetí eura. S tím souhlasí stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek, který na fóru řekl, že ČSSD počítá se zavedením eura v letech 2019 až 2021.

Současná finanční situace veřejného zdravotního pojištění je velmi neutěšená

K současné krizové situaci ve zdravotnictví Rusnok řekl, že navýšení plateb pro státní pojištěnce není řešením. "Podle mě je ve zdravotnictví jediné řešení, a to v absolutním ztransparentnění všech finančních toků. Pomoci by měla elektronizace systému nebo zavedení osobních účtů," uvedl.

Vláda již navrhla navýšení plateb do zdravotnictví za státní pojištěnce o 4,7 miliardy korun za rok. Opatření zvyšuje od ledna platby státu za děti, důchodce nebo nezaměstnané o 64 korun na 787 korun. "Současná finanční situace veřejného zdravotního pojištění je velmi neutěšená," uvedl Rusnok při projednávání v Senátu minulý týden. Pokud by Senát zákonné opatření neschválil, reálně by podle něho hrozilo až omezení dostupnosti zdravotní péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…