Rusnok kandidaturu svých ministrů schvaluje, jsou to odborníci

02.09.2013 19:25

Několik současných ministrů hodlá kandidovat v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny. Premiér Jiří Rusnok to schvaluje – jeho vláda je vládou odborníků, a tak se prý nebojí, když jeho ministři povedou stát i ze sněmovny.

Rusnok kandidaturu svých ministrů schvaluje, jsou to odborníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Jiří Rusnok svůj kabinet považuje za nestranický. Chápe však, že teď po kandidaturách několika ministrů za různé politické strany vznikla o tomto tématu horká debata. „Tak to bylo i v jiných úřednických vládách, kdy řada ministrů byla lákavým zbožím pro jednotlivé politické strany,“ hájil svůj kabinet v Interview Daniely Drtinové na ČT.

 Podle něj se z politiky zbytečně dělá „eklhaft“. „Já pořád pevně věřím, že jsme především vládou odborníků, chcete-li úředníků,“ dodal premiér. Členové jeho vlády prý rozumí svým oborům, a tak mu nevadí, když budou kandidovat ve volbách – o Českou republiku se alespoň nebude bát.

Přímo u něj se však spekulovalo, že bude kandidovat za Stranu práv občanů – zemanovce. Server Aktuálně.cz se dokonce odkazoval na několik zdrojů a považoval to za jistý fakt. Rusnok však jakoukoliv kandidaturu odmítá. SPOZ mu prý v poslední době ani kvůli volbám nevolala.

V rámci předvolební kampaně svých kolegů se tak nehodlá příliš ukazovat, leda minimálně. „Umím si představit, že v rámci nějaké cesty, pokud někam budu pozván do nějakých podniků nebo na nějaké krajské organizace, mám na mysli kraje, tak se tam s nimi potkám. To se dá chápat jako podpora,“ vysvětloval Rusnok. Na billboardech nebo na mítincích se však určitě neobjeví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…