Rusnok možná hledá trafiku u uhlobaronů... Zeleného Lišku pobouřil výrok premiéra v demisi

24.11.2013 19:53

"Premiér Rusnok možná hledá trafiku u některého z uhlobaronů," prohlásil předseda Strany zelených Ondřej Liška v reakci na výrok premiéra v demisi Jiřího Rusnoka o prolomení těžebních limitů na Mostecku. Rusnok ve čtvrtek uvedl, že stávající vládní usnesení je vyčpělé a nelze vyloučit jeho přehodnocení.

Rusnok možná hledá trafiku u uhlobaronů... Zeleného Lišku pobouřil výrok premiéra v demisi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Jiří Rusnok se o limitech na těžbu hnědého uhlí, které vyplývají z nyní platného vládního usnesení, zmínil při návštěvě Mostecka. Na otázku, zda je variantou zrušení dotčeného usnesení, premiér řekl: "Žádné varianty se nevylučují." Tato slova pobouřila šéfa zelených Ondřeje Lišku.

"Především je vyčpělá úřednická vláda opírající se pouze o přátele Miloše Zemana. Premiér Rusnok možná hledá trafiku u některého z uhlobaronů, ale měl by si uvědomit, že limity těžby brání města a obce před uhelnými doly, které by se mohly rozšířit pouze za cenu pokračování devastace a vysídlování severních Čech," napsal Liška ve svém vyjádření, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Vyvětrat Strakovu akademii

"Strakovu akademii je třeba vyvětrat a nasměrovat českou ekonomiku směrem k moderním technologiím na místo neustálého vzývání uhelných dolů,“ uvedl Ondřej Liška, předseda zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…