Rusnok o svém přežití: Zeman umí překvapit. Uvidíte

05.08.2013 7:21

Premiér Jiří Rusnok před brzkým hlasováním o důvěře pro svůj kabinet počítá hlasy. Pevně věří, že důvěru získá, protože se domnívá, že poslanci raději zvolí překlenovací stabilitu než chaos. V rozhovoru pro Lidové noviny řekl, že nyní je pro jeho kabinet 98 poslanců a ty poslední potřebné možná přesvědčí projevem před hlasováním prezident Miloš Zeman.

Rusnok o svém přežití: Zeman umí překvapit. Uvidíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda premiéra Rusnoka podruhé zasedala

Premiér Jiří Rusnok LN řekl, že pro svou vládu tipuje v této chvíli až 98 hlasů. Vyjádřil se i v tom smyslu, že věří, že někteří z těch, kteří ještě váhají, nakonec zvednou ruku pro vládu. „Ano. Pevně věřím, že ano. Že poslanci raději zvolí překlenovací stabilitu než chaos.“

Nerozhodnuté poslance prý může ještě přesvědčit prezident Miloš Zeman, který se ve středu do sněmovny chystá. Svou přítomností a i svou řečí chce právě Rusnoka a jeho kabinet podpořit. „Nevím, co zazní v projevu pana prezidenta. Ale on ve svých projevech obvykle umí zaujmout. Někdy i překvapit,“ řekl Rusnok.

Sám premiér chce ještě do hlasování navštívit poslanecké kluby, alespoň prý ty, kam ho pozvou. Nevylučuje ani nějaká individuální setkání.

Ještě k ministru Balvínovi

Jak víme, ministr kultury Balvín odvolal nového ředitele Národního divadla z funkce. Po rozsáhlých protestech umělců i politiků, a dokonce i na radu Jiřího Rusnoka, jej povolal zpět. LN zajímalo, zda by v zájmu ND byl premiér ochoten ministra kultury obětovat. „Byla to dílčí chyba pana ministra, která se stala. Naštěstí byla včas identifikována. Je to vyřešeno,“ řekl Rusnok. Premiér se nehodlá s Balvínem rozloučit, ani kdyby si to umělci přáli. „Ne. Byla to dílčí chyba. A za jednu dílčí chybu se nevylučuje.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…