Rusnok předal Sobotkovi vládní agendu a klíč od korunovačních klenotů

29.01.2014 16:10

Odcházející premiér Jiří Rusnok ve středu svému nástupci Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) předal vládní agendu i klíč od korunovačních klenotů. Udělil mu také několik rad a nabídl konzultace, bude-li je nový ministerský předseda vyžadovat. Sobotka uvedl, že Rusnokova úřednická vláda, které poděkoval, splnila svůj mandát.

Rusnok předal Sobotkovi vládní agendu a klíč od korunovačních klenotů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér v demisi Jiří Rusnok

„Samozřejmě, především bych chtěl panu premiérovi popřát mnoho úspěchů v té složité roli, do které si dnešním dnem sednul naplno. Věřím, že má na to dostatek zkušeností a schopnosti," řekl Rusnok Sobotkovi na krátkém společném vystoupení před novináři. Zároveň mu popřál trpělivost a moudrost, protože té je podle něj v koaliční vládě určitě třeba.

Rusnokova vláda splnila svůj mandát, poděkoval Sobotka

Cíle koaliční vlády sociální demokracie, hnutí ANO a lidovců označil odcházející premiér za ambiciózní, a zároveň za cíle, které Česko potřebuje. Sobotkovi také popřál, aby jeho kabinet fungoval ke spokojenosti občanů a naplnil i časově svůj mandát.

Díků se dočkal i Rusnok, o jehož vládě Sobotka prohlásil, že splnila mandát, který měla. „Byla vládou přechodnou, ale vládou, která měla především zajistit fungování státu, běh státu," řekl nový premiér, podle něhož přechodná vláda nemohla vyřešit všechny problémy, které se za poslední roky v zemi nashromáždily. Ocenil také možnost konzultací se svým předchůdcem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…