Rusnok splnil slib. To se často nestává, chválil ho Zeman

04.07.2013 21:58

Prezident Miloš Zeman odpoledne zavítal do Zlínského kraje a ubytoval se v penzionu jeho kancléře Vratislava Mynáře v Osvětimanech. Setkal se s místními lidmi a krátce s nimi pohovořil. Později odjel do Velehradu, kde položil květiny k oltáři baziliky Nanebevzetí Panny Marie a svatého Cyrila a svatého Metoděje.

Rusnok splnil slib. To se často nestává, chválil ho Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman v Osvětimanech během debaty s místními pochválil jím jmenovaného premiéra Jiřího Rusnoka. "Já mu blahopřeji, že už dnes v zásadě splnil svůj slib, což je v české politice neobvyklé, a že už má téměř kompletní vládu," nechal se slyšet.

Diskuze probíhala v tamějším kulturním domě, kde se od pěti hodin odpoledne sešlo nakonec zhruba 500 lidí. Prezidenta přivítali chlebem, solí a slivovicí.

Zeman prohlásil, že se jedná o jeho první setkání s normálními lidmi od doby jeho zvolení prezidentem a vůbec první takové pozvání, které od inaugurace přijal. Dodal, že nehodlá sáhodlouze kázat a po krátkém úvodu dal rovnou prostor otázkám.

Lidé se ho tázali například na to, zda se bojí islamizace západní Evropy, co si myslí o předsedkyni strany LIDEM Karolíně Peake a jaký má názor na zavedení eura. Po otázkách došla řada i na podepisování jeho fotografií.

Nejedná se však o oficiální návštěvu Zlínského kraje, ta je předběžně naplánovaná až na první týden v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…