Rusnokova vláda možná vezme trafiky exposlancům

18.07.2013 6:58

Osudem bývalých poslanců ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy se včera zabývala Rusnokova vláda. MF Dnes píše, že mohou přijít o své „trafiky“. Alespoň se v tomto smyslu vyjádřil ministr financí Jan Fischer.

Rusnokova vláda možná vezme trafiky exposlancům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci Šnajdr s Fuksou oznámili složení poslaneckého mandátu

O posty ve státních a polostátních firmách, které rebelové dostali od Petra Nečase za složení poslaneckého mandátu a odchod ze sněmovny, je může připravit rozhodnutí Jana Fischera. Vše nasvědčuje tomu, že to udělá.

Deník MF Dnes informuje, že Jan Fischer ve středu řekl, že v následujících týdnech se chystá zabývat lidmi, kteří stát zastupují ve státních firmách. „Skladbou všech orgánů, dozorčích rad podniků se budu zabývat a posoudím je. Konkrétní jména na stole ještě nejsou,“ uvedl Fischer.

Podle ministra financí se právě ke jménům pana Fuksy či Šnajdra dostane až při projednávání celého komplexu. Podle něj se jedná řádově o týdny.

Tluchoř trafiku nežádal

Ohrožen je prý především Ivan Fuksa, který nyní působí na místě vrchního ředitele státního podniku Český Aeroholding s platem 250 tisíc měsíčně. Marek Šnajdr prý může skončit v křesle předsedy dozorčí rady Čepra, kde bere 37 tisíc měsíčně. MF Dnes píše, že jedině Petr Tluchoř se bát nemusí, protože prý z obav z reakcí veřejnosti pro sebe žádnou trafiku nežádal. Tehdy prý raději zařídil místo v dozorčí radě Českých drah pro svého známého Libora Antoše.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …