Rusové hrozili americkému křižníku, píše Reuters

01.06.2015 7:32

Ruská letadla hrozila válečné lodi amerického námořnictva. Loď se údajně chovala agresivně. Pentagon však zamítl, že by došlo k nezvyklému jednání. Napětí mezi Ruskem a zbytkem světa stále stoupá. Informovala o tom agentura Reuters.

Rusové hrozili americkému křižníku, píše Reuters
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Anonymní zdroj z ruských ozbrojených sil na Krymu tvrdil, že křižník USS Ross brázdil kolem ruských vod a mířil směrem k ruskému území.

„Posádka lodi jednala provokativně a agresivně, což zarmoutilo operátory našich sledovacích stanic a lodí v černomořské flotile,“ sdělil médiím zdroj.

Mluvčí Pentagonu Eileen Lainez řekla, že USS Ross neporušil žádné dohody a byl pouze v mezinárodních vodách, zatímco prováděl rutinní operace, v naprostém souladu s mezinárodními zákony.

Celý text zde

Ruské ministerstvo obrany se k incidentu nevyjádřilo. Jedná se však o jeden z mnoha, které akorát demonstrují napětí mezi Ruskem a západními mocnostmi. To je podle některých největší od dob konce studené války a vzešlo z ruské anexe Krymu, ke které došlo minulý rok.

Jak Británie tak Švédsko nedávno vysílaly svoje letectvo, když zachytily ruské bombardéry nedaleko svých hranic.

Spojené státy minulý měsíc podaly oficiální stížnost kvůli nebezpečnému a nedbalému způsobu, jakým zachytily ruské jednotky jejich průzkumná letadla v mezinárodním letovém prostoru nad Baltským mořem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…