Rusové jsou hajzlové, šovinisti, podlí násilníci. Ivánky je třeba oblbnout. Vladimir Žirinovskij recituje z Lenina na videu, které se začalo šířit internetem

18.04.2015 17:22

Po ruských i světových sociálních sítích se nyní začalo šířit rok staré parlamentní vystoupení enfant terrible ruské politiky Vladimira Žirinovského, lídra Liberálně-demokratické strany Ruska. Politik je známý svými velmi kontroverzními názory a způsobem vystupování.

Rusové jsou hajzlové, šovinisti, podlí násilníci. Ivánky je třeba oblbnout. Vladimir Žirinovskij recituje z Lenina na videu, které se začalo šířit internetem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Lenin je v Rusku všude

Žirinovskij věnoval svoje vystoupení komentující zprávu o činnosti ruské vlády za rok 2013 z 22. dubna 2014 z velké části také situaci na Ukrajině na jaře 2014 a tamní rusofobii, i když také komentoval nekompetentnost ruské byrokracie, žádal, aby byly legalizovány vietnamské továrny v Rusku a pracovití Vietnamci nebyli deportováni ze země, či kritizoval podle něj nevhodný obsah vysílání ruských televizí, kde se od rána do večera vysílají pořady o umělcích a hvězdách. Ohledně vlastní Ukrajiny řekl, že největším problémem Ukrajiny není ekonomická situace, ale především „rusofobní nálady“, které se zemí šíří.

Žirinovskij pojmenoval příčiny této rusofobie, když tvrdil, že ten, kdo tyto rusofobní nálady „porodil“, byl „soudruh“ Lenin. Citoval potom údajně z různých děl V. I. Lenina, která ale nijak nespecifikoval:

„Odcituji z Lenina: ‚Ruský člověk je špatný pracovník.‘, ‚Ivánky je potřeba oblbnout, bez oblbnutí Ivánků moc nezískáme.‘, ‚Na Rusko kašlu.‘, ‚Rusové jsou hajzlové.‘ ‚Skutečně ruský člověk, Velikorus je šovinista, v podstatě je podlý a násilník.‘ Všechna tato slova jsou z různých děl Lenina… V zajetí bylo okolo milionu kozáků a Lenin píše rezoluci: ‚Do posledního je zastřelte!‘ Lenin bolševikům do Penzy: „Pověsit, rozhodně pověsit, aby lid viděl ne méně než sto úspěšných rolníků!‘ Na konci roku 1917 Lenin navrhl postřílet ‚každého desátého parazita‘, ale vždyť v této době byla masová nezaměstnanost v zemi! Sovětskému představiteli ve Švýcarsku řekl Lenin: ‚Ruským hlupákům dejte práci, jako to dělali ty idioti do dneška.‘ Tohle všechno píše Lenin!“

VIDEO ZDE

Svoji tezi potom ještě doplnil údajnými citáty od Engelse a Marxe nebo od francouzského „filozofa-Rusofoba“ de Custina na adresu Ruska. Jeho slova vyvolávala v sále hlasité reakce.

Později Žirinovskij řekl na adresu Ukrajiny a ruské politiky k Ukrajině: „Všechny dohody s Ukrajinou jsou k ničemu. V tomto sále jenom frakce LDPR nepodpořila dohodu o přátelství – chápali jsme, že se nic nepovede. Charkovské dohody byly odsouhlaseny oběma komorami, jenom frakce LDPR je nepodpořila. Vaše přátelení došlo tak daleko, že Rusa za to, že je Rus, shazují z mostu – to se stalo včera (v dubnu 2014, pozn. redakce) v noci, v Kyjevě bijí, mlátí a mučí… S kým se tu přátelíte?“

Pro zájemce k dispozici též ruský stenozáznam

Lídr ruských liberálních demokratů dále ostře kritizoval to, že Rusko ztratilo na Ukrajině díky subsidiím 250 miliard dolarů za posledních 25 let, které mohlo využít doma, a vyzval, aby vláda a ostatní politické strany, jež tuto politiku podporovaly, uznaly svoji chybu a poučili se od jeho liberálních demokratů.

Kdo je Vladimír Žirinovskij?

V závěru řeči potom navrhl obnovit Sovětský svaz v podobě „svazu svobodných sociálních republik“ s celkem osmi hlavními městy, protože Rusko stále „pomáhá“ všem bývalým sovětským republikám. Země by se mohla také jmenovat Slavenii a sjednotil by se v ní celý „ruský svět“. Nakonec volal potom, aby se obnovil také kolchoz, a žádal komunistického lídra Zjuganova, aby na něj přidal tři hektary půdy s tím, že jeho strana na rozdíl od komunistů má „konkrétní pragmatickou politiku“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vss

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…