Rusové podle Američanů přibližují vojáky k hranicím s Ukrajinou

23.04.2015 10:36

Dle serveru Novinky.cz obviňují Spojené státy americké Rusko z toho, že vysílá své jednotky k ukrajinským hranicím. Počet ruských vojáků u ukrajinských hranic je prý největší od října. Zároveň mluvčí ministerstva zahraničí USA Marie Harfová obviňuje Rusko z toho, že posiluje protivzdušnou obranu na východě Ukrajiny a účastní se výcviku proruských separatistů. Rusko tak prý porušuje příměří, které bylo dojednané v Minsku.

Rusové podle Američanů přibližují vojáky k hranicím s Ukrajinou
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

„Ruská armáda rozmístila další protivzdušné systémy na východní Ukrajině a několik jich přesunula blíže frontovým liniím,“ prohlásila prý Harfová dle Novinek odkazujících se na BBC. Rusko prý zároveň zvyšuje počet vojáků u svých hranic s Ukrajinou, má se prý jednat podle Harfové o největší počet od října minulého roku. „Po udržování relativně stabilní přítomnosti na hranicích tam Rusko vyslalo další jednotky,“ obvinila Rusko Harfová.

Celý text zde

Harfová rovněž prohlásila, že úroveň výcviku proruských separatistů jasně ukazuje na to, že do něj musí být zapojeno Rusko. „Stále komplexnější povaha výcviku proruských jednotek pak nenechává nikoho na pochybách, že je zapojeno Rusko,“ řekla prý Harfová podle Reuters.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…