Rusové, zabili jste svého. Ve Vrběticích, odhalil deník

20.04.2021 7:54

Při výbuchu muničních skladů ve Vrběticích z roku 2014 nejen že došlo k materiálním škodám, jejíž řešení si vyžádalo přes miliardu korun, ale především stálo život dva české občany. Investigativní reportér Jan Hrbáček k tomu na Ekonomickém týdeníku napsal, že Rusové tehdy zabili jednoho „z vlastních“, protože jeden z hlídačů býval před rokem 1989 agentem komunistické Státní bezpečnosti.

Rusové, zabili jste svého. Ve Vrběticích, odhalil deník
Foto: Policie ČR
Popisek: Výbuch skladu munice ve Vrběticích na Valašskokloboucku zaměstnává pyrotechniky, policii i armádu.

Úkolem státní bezpečnosti před rokem 1989 bylo udržet komunisty u moci. Ty komunisty, kteří se v zásadních otázkách řídili názorem Moskvy. Jeden z mužů, kteří byli zabiti při výbuchu ve Vrběticích z roku 2014, byl před rokem 1989 agentem Státní bezpečnosti. Takže by se dalo říct, že dva ruští agenti zabili člověka, který jim byl vlastně názorově blízký.  

„Jeden ze zabitých zbrojířů v muničním skladu ve Vrběticích v roce 2014 byl příslušníkem komunistické Státní bezpečnosti. Pokud by se tedy skutečně prokázala účast ruské vojenské rozvědky GRU na výbuších ve vrbětických skladech, ruští diverzanti v podstatě zabili svého vlastního člověka,“ napsal Hrbáček.

Kapitán Luděk Petřík, který zemřel v říjnu 2014, byl příslušníkem I. odboru Krajské správy Státní bezpečnosti v Ostravě. Jeho úkolem bylo čelit zahraničním nepřátelům komunistického režimu, kteří se mohli objevit na severu Moravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …