Ruští inženýři zbudovali základnu u Mariupolu, píše americký server

01.07.2015 15:44

Ukrajinští dobrovolníci oznámili, že povstalci u Mariupolu vybudovali novou základnu, a to za pouhých 14 dní. Dokazují to záběry dronu, které mají stoupenci Kyjeva k dispozici. Základna vyrostla na strategickém místě nedaleko ruských hranic a v případě útoku na Mariupol by pro něj představovala zásadní hrozbu. Separatistický útok na Mariupol by ovšem byl v rozporu s dohodami z Minsku.

Ruští inženýři zbudovali základnu u Mariupolu, píše americký server
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Americký server Daly Beast přinesl zprávu o tom, že nedaleko Mariupolu se v bleskově krátkém čase zrodila předsunutá základna nedaleko strategického města, která by ho dokázala v případě útoku odříznout.

„Sehrála by tedy vedoucí roli při jakékoli nastávající ofenzívě na Mariupol, přístavní město u Azovského moře. Posily z této předsunuté operační základny by separatistům umožnily odříznout ukrajinské síly v Mariupolu od podpory ze severu,“ napsal Daily Beast. V češtině tuto zprávu přinesly Novinky.cz. Základnu prý zbudovali ruští vojenští inženýři. Nyní se na ní nachází i devět tanků T-7. Celý vojenský komplex je částečně chráněn lesy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …