Ruští motorkáři zahájili na Slovensku svou jízdu

30.04.2017 22:28

Kontroverzní ruský motorkářský klub Noční vlci zahájil dnes na Slovensku svou motocyklovou jízdu s názvem Silnice vítězství – 2017 položením věnců na místech hlavních bojů Rudé armády proti fašistům.

Ruští motorkáři zahájili na Slovensku svou jízdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Agentuře TASS to řekl mluvčí ruského velvyslanectví na Slovensku Nikolaj Sevšunov. Do České republiky by motorkáři měli dorazit 4. května, píše ČTK.

„Noční vlci položili věnce u pomníků vojáků Rudé armády v Dukelském průsmyku a na Svidníku na východě Slovenska,“ řekl Sevšunov. Upozornil, že tato oblast zažila nejkrutější bitvy proti Hitlerově armádě. Dukelský průsmyk, který se fašisté snažili udržet za každou cenu, otevřel sovětským vojskům cestu do Československa, dodal.

Obřadu uctění památky padlých vojáků se zúčastnilo také několik desítek motorkářů ze střední Evropy včetně Slovenska, České republiky a Polska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…