Ruští novináři napsali o ministru Mládkovi, co neměli. Je z toho pozdvižení

19.10.2016 17:21

Ruská agentura TASS přinesla rozhovor s českým ministrem průmyslu a obchodu, v němž měl člen české vlády říct, že Česká republika usiluje o co nejrychlejší zrušení evropských sankcí vůči Rusku, protože poškozují obě strany. Člen české vlády však odmítá, že by něco takového ruským novinářům sdělil v písemně odevzdaných odpovědích. Ruská strana prý Mládkova slova „hrubě posunula“.

Ruští novináři napsali o ministru Mládkovi, co neměli. Je z toho pozdvižení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Agentura TASS uveřejnila rozhovor českého ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD), jenž měl ruským novinářům sdělit, že se Česko snaží přesvědčit větší státy EU, aby společenství jako celek odvolalo sankce proti Ruské federaci. Česko prý trápí pokles vzájemného obchodu s Ruskem, neboť největší zemi na světě považuje za důležitého obchodního partnera.

Ministr se však ohradil, že jeho vyjádření bylo „hrubě posunuto“. Dokazují to písemně předložené otázky a odpovědi, které z ministerstva dostala k dispozici ČTK. V odpovědích člena vlády prý žádné takové věty nejsou k nalezení, takže ruští novináři neříkají pravdu.

Analytik think-tanku Evropské hodnoty se nad touto přestřelkou dobře baví na sociální síti. „Kremelská ‚agentura‘ TASS vydala prohlášení ministra Mládka, že Česko strašně usiluje o zrušení sankcí. Ministr Mládek se důrazně ohradil, že jim nic takového neřekl a že si to vymysleli. Možná si to jen popletli a noty pro Nejedlého FSB tým vydali rovnou jako tiskovou zprávu. Těším se, až omylem pošlou pokyny pro lunochod,“ píše Janda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…