Ruští novináři prý odhalili tajemství z Putinova rodinného života

06.02.2016 8:18

Tajemství, které dosud obklopovalo obě dcery ruského prezidenta Vladimira Putina i jeho bývalou manželku, poodkryl ruský list Novoje vremja. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Ruští novináři prý odhalili tajemství z Putinova rodinného života
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Mladší prezidentova dcera Jekatěrina Tichonovová prý vede společnost Inopraktika, která se významně účastní projektu financovaného státem – má za 110 miliard rublů modernizovat Moskevskou státní univerzitu. Její manžel je ve třiatřiceti letech majitelem 2,85 miliardy dolarů.

  • Celý text je ZDE

Starší Putinova dcera Marija nese už v pořadí čtvrté příjmení, nyní se prý jmenuje Voroncovová-Faassenová. Podle ruských novinářů si vzala nizozemského podnikatele Jorrita Faassena, který pracoval v Gazpromu jako ředitel pro rozvoj obchodu. Bez Mariji by prý tuto funkci nezískal. Marija, bývalá studentka moskevské MGU (školy, kterou nyní modernizuje její mladší sestra), ráda cestuje po světě a projíždí se na nejdražších jachtách, jejichž týdenní pronájem činí kolem 45 tisíc eur. Marija zakončila univerzitu v roce 2011 s červeným diplomem. Tématem její diplomové práce byly růstové a metabolické efekty růstových hormonů při léčení dětí malého vzrůstu.

Starší dcera se přátelí s homosexuály

Hned jak Marija práci úspěšně obhájila, byl její diplomový vedoucí, akademik Dědov jmenován prezidentem Ruské akademie lékařských věd. Přitom prý v minulých letech opakovaně neuspěl. Jeho syn se stal soudcem za Rusko při Evropském soudu pro lidská práva a Dětský endokrinologický institut, kde Marija působí, byl mimo jakékoliv plány přestavěn za 6,6 miliardy rublů.

Žurnalisty zaujalo i to, že Marija se na sociální síti přátelí s gayi a lesbičkami. A poukázali na to, že sám Putin známým lidem zakazuje veřejně mluvit o jejich minoritní sexuální orientaci.

Ruští novináři zjistili i to, že bývalá Putinova manželka Ludmila se znovu provdala a nyní nese příjmení Očeretná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…