Rybáři vyloví víc mrtvol než ryb. Jeďte se na to podívat vy, kdo šíříte nesmysly o uprchlících, uvádí prý kolega Jana Čulíka

25.06.2015 8:52

Ze šíření „primitivní islamofobie a iracionálního strachu z muslimského světa“ obvinil stanici veřejnoprávního Českého rozhlasu Radiožurnál šéfredaktor levicového webu Britské listy Jan Čulík. Radiožurnál podle něj vysílal naprosto zkreslenou informaci o tom, jak britská vláda bude zasahovat proti „agresivním uprchlíkům“ v Doveru.

Rybáři vyloví víc mrtvol než ryb. Jeďte se na to podívat vy, kdo šíříte nesmysly o uprchlících, uvádí prý kolega Jana Čulíka
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Také si posteskl, že zmíněná stanice vysílala „exkluzivní rozhovor“, podle Čulíka „spíš blbost“, kdy kdesi se skrývající „bývalý příslušník Al Káidy varuje, že Evropa je ohrožena islamistickými bojovníky“. „Ten to určitě ví jistě,“ podotýká Čulík ironicky.

A dodává: „Televize Nova straší veřejnost šílenými antiislámskými historkami trvale, samozřejmě, šíření poplašných zpráv zvyšuje sledovanost, ale že se k témuž snižuje i veřejnoprávní rozhlas, je naprosto odporné,“ dodal.

V této souvislosti citoval svého kolegu z Glasgow University Andrea Gulotta: „Pocházím ze Sicílie a všichni, kdo říkají nesmysly o těch ubohých uprchlících, by měli strávit týden v Lampeduse a hovořit s lidmi, kteří tam uprchlíkům pomáhají, a s rybáři, do jejichž sítí se dostává daleko více mrtvol než ryb...“

Celý text je ZDE

Na zmíněném webu pak Daniel Veselý poukazuje na to, že ministři obrany členských zemí EU, v čele s politickými představiteli Velké Británie a Itálie, schválili plán na vojenskou intervenci proti „lodím, které jsou používány k přepravě uprchlíků v Libyi a Středozemí“.

Podle Veselého se v dokumentu zveřejněném WikiLeaks můžeme dočíst, že „tajný plán EU“ počítá s tím, že případný vojenský útok bude namířen na „uprchlické dopravní sítě a infrastrukturu“ včetně „kotvících lodí“ a vojenské operace se uskuteční na „příhraničním území“ Libye.

„Podle návrhu bude vojenská síla nasazena i proti „civilní infrastruktuře v Libyi, aby byl zastaven příval uprchlíků“ do Evropy. „Vzhledem k tomu, že se některé členské země EU a NATO zúčastnily dřívějšího útoku na Libyi – a také proto, že je dokázáno, že v Libyi jsou ropná naleziště, může navržený postup vést k další ozbrojené intervenci v Libyi,“ píše Veselý.

Pokud se vojenské plány EU zrealizují, budou umírat nevinní lidé

Jestliže by doopravdy došlo k uskutečnění těchto nebezpečných plánů, podle Veselého by v jejich důsledku umírali nevinní lidé, nikoliv jen pašeráci lidských bytostí, kteří jsou podle plánu legitimním vojenským cílem.

Z dokumentu prý také jasně vyplývá, že Evropská unie má zájem o libyjskou ropu a je kvůli tomu ochotna se pustit do dalšího vysoce rizikového vojenského dobrodružství s lehce předvídatelnými následky. „Nemohu se ubránit pocitu, že migrační krize je jen vhodnou záminkou, jak zajistit kontrolu nad libyjským nerostným bohatstvím pod kuratelou Evropské unie,“ dodal Veselý.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…