Rýsuje se další dohoda EU ohledně uprchlíků. Tentokrát jde o Libyi

04.02.2017 7:21

Summit prezidentů a premiérů zemí Evropské unie včera na Maltě odsouhlasil opatření, která by měla zastavit cesty afrických migrantů z Libye do Itálie.

Rýsuje se další dohoda EU ohledně uprchlíků. Tentokrát jde o Libyi
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Podstatou evropského plánu na zastavení migrační trasy, kterou loni do Evropské unie dorazilo přes 180.000 lidí, je podpora bezpečnostních složek mezinárodně uznané libyjské vlády národní jednoty, především její pobřežní stráže. Evropská unie rovněž předpokládá pomoc s ochranou své jižní hranice či budování odpovídajících záchytných opatření a návraty migrantů přímo v Libyi.

Prezidenti a premiéři států EU také ocenili memorandum o porozumění, které s vládou Fáize Sarrádže ve čtvrtek uzavřela italská vláda. Francouzský prezident François Hollande ale upozornil, že předpokladem celkové realizace evropských plánů je rovněž úspěšný proces politického smíření v Libyi, který umožní vládě rozšířit svou působnost na celé území státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…