S 50. léty nemůžeme dnešní dobu srovnávat, píše Dolejš

24.11.2012 14:44

Poslanec KSČM Jiří Dolejš odpovídá čtenáři ParlamentníchListů.cz na otázku, zda 50. léta jsou pro jeho stranu jakousi Pandořinou skříňkou a jestli ODS není podobná jako KSČ tehdy – využívá situace a lže voličům. Podle Dolejše ale nelze dnešek s dobou před více než 60 lety srovnávat.

S 50. léty nemůžeme dnešní dobu srovnávat, píše Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

„To není o Pandořině skřínce, ale o srozumitelné, důvěryhodné a trvalé distanci od zneužívání moci za minulého režimu. Tady řeči o těžké době nemají smysl. Vracet se nejen nedá, ale jasně to odmítáme,“ napsal Dolejš.

Podle poslance už dnes přece nehrozí žádné justiční vraždy, lágry pro nepoddajné a další věci, které se děly tehdy. „To, co dnes na minulosti odmítáme, je fungování systému tvrdého mocenského monopolu. To nebyly jen nějaké subjektivní přehmaty, že se to některým vymklo z rukou.  S tím se ta současná neúcta k volebnímu výsledku přeci jen nedá srovnávat,“ myslí si Dolejš.

On sám o podvodu u voleb v případě ODS informace nemá, vyzývá však všechny, kdo by je měli, aby podali trestní oznámení. „Pokud narážíte jen na jednostranné mediální ataky a nedodržené volební sliby, ta nezbývá než  tyto věci občanům vysvětlovat. A především v krajích pozitivní praxí ukázat že to jde, že KSČM nejsou škůdci ale alternativa. A že jsme ochotní diskutovat s občany (a pro občany pracovat),“ uvedl Dolejš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…