S Michálkem v předsednictvu nebudu. Europoslanec Peksa rezignuje z vedení Pirátů

05.11.2019 18:19

Europoslanec Mikuláš Peksa se dnes vzdal funkce místopředsedy Pirátů. Oznámil to na svém Facebooku a Twitteru. Reagoval tak na to, že Jakub Michálek ustál hlasování členů Pirátské strany a zůstal jejím místopředsedou. Peksa svůj krok v případě neodvolání Michálka avizoval dopředu, původně chtěl ale rezignovat ve druhé půlce listopadu.

S Michálkem v předsednictvu nebudu. Europoslanec Peksa rezignuje z vedení Pirátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Peksa měl podle serveru Lidovky.cz s Michálkem dlouhodobé spory, navíc se nyní chce věnovat své nové funkci – předsednictví Evropské pirátské strany. 

„Myslím, že se známe tak dlouho, abychom věděli, co od sebe navzájem čekat. Povahově jsme každý někde jinde. Na tom se dá těžko něco změnit,“ sdělil Peksa ke svému vztahu s Michálkem a k tomu, zda si to s ním nechce vyříkat mezi čtyřma očima. 

„S Jakubem Michálkem jsme se střetli z důvodů osobního chování vůči naší společné podřízené, které mi přišlo extrémně za čarou,“ dodal s tím, že rozhodně nevnímá, že by šlo o vnitrostranickou přestřelku. Podnětem k hlasování o Michálkovi byl totiž příspěvek vedoucí personálního odboru Pirátů Jany Koláříkové na stranickém fóru, která hovořila o Michálkově arogantním jednání a psychické šikaně podřízených. Peksa následně uvedl, že by rezignoval na funkci místopředsedy, pokud jím Michálek zůstane. V hlasování pak ani jedna ze tří volených možností – pro odvolání, proti odvolání a odročení rozhodnutí na lednové jednání celostátního fóra – nezískala nadpoloviční počet hlasů. Jednání tak skončilo bez usnesení.

Podle svých slov měl k Michálkově chování Peksa dlouhodobé výhrady. „Myslím, že jde o rozdílnost povahových typů, jelikož mně jednoduše určitý typ chování hodně vadí. Vnímal jsem to tak dlouho a ve chvíli, kdy to překročilo tuto únosnou míru, zakročil jsem,“ dodal Peksa, jenž podle svých slov momentálně jako předseda EPS nese odpovědnost za mnoho tisíc Pirátů po celé Evropě. „Necítím nyní potřebu zasahovat do fungování české Pirátské strany. Vzhledem k úmyslu pana Michálka už nikam nekandidovat doufám, že mu skončí mandát a problém se vyřeší sám,“ uzavřel.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…