S Peltou měla dělit dotace. Náměstkyně ministryně míří ven z vazby

28.07.2017 22:46

Bývalá náměstkyně ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) Simona Kratochvílová byla propuštěna z vazby. V ní byla kvůli obvinění ze zmanipulování sportovních dotací. Informaci přinesl web České televize.

S Peltou měla dělit dotace. Náměstkyně ministryně míří ven z vazby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Kratochvílová byla ve vazbě už od 5. května, stejně jako tehdejší šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. Policie je viní z toho, že se domlouvali na rozdělování investičních dotací. Společně s někdejším ředitelem odboru ministerstva školství Zdeňkem Břízou jsou stíháni za zneužití pravomoci, zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Obviněna jsou i Fotbalová asociace jako právnická osoba či šéf České unie sportu Miroslav Jansta.

Původní text ZDE

Důvodem pro uvalení vazby na Kratochvílovou byly obavy, že by na svobodě ovlivňovala svědky. Pelta se na svobodu dostal již 7. června. 

Kvůli kauze údajných manipulací při udělování dotací na sport pak rezignovala také ministryně školství Kateřina Valachová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…