S Válkovou se kýve křeslo, prý ji navštívil Faltýnek

04.02.2015 10:52

Pod ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou se mohutně kýve křeslo v čele jejího resortu. Informace o jejím konci potvrdily ČTK zdroje z hnutí ANO i z ministerstva. Navíc něco naznačuje, že šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek v úterý nečekaně Válkovou navštívil na ministerstvu. Píše o tom server aktuálně.cz.

S Válkovou se kýve křeslo, prý ji navštívil Faltýnek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Ten však svoji včerejší návštěvu nechtěl komentovat. Na dotaz, zda byl za Válkovou na ministerstvu, jen uvedl: "Bez komentáře."

Zdroj z ministerstva serveru potvrdil, že se Válková sama rezignovat nechystá. Poslanec Jan Volný pak potvrdil, že se téma rezignace Válkové neprojednávalo ani na schůzi předsednictva ANO ani na výboru.

Dlouhodobě se však v médiích hovoří o tom, že novým šéfem resortu by se měl stát první náměstek Válkové Robert Pelikán, který předtím působil na Ministerstvu financí vedeném šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem.

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš v minulosti záměr odvolat Válkovou a nahradit ji Pelikánem popíral. V jednom svých výroků však uvedl, že je „...spíše akademička a odbornice, a není úplná manažerka".

Ve funkci ministryně spravedlnosti je Válková od 29. ledna loňského roku. Již od začátku nástupu do své funkce čelila několika kritikám, například za personální destabilizaci ministerstva. Zprávy o tom, že se blíží její odvolání, se v médiích objevily opakovaně. Kritizoval ji i předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Jestliže by Válková na ministerstvu skončila, bude to již třetí personální změna v Sobotkově vládě. A všechny se týkaly hnutí ANO. Koncem září rezignovala ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová, jež se stala členkou nové Evropské komise.

Nahradila ji Karla Šlechtová, do té doby ředitelka jednoho z odborů na Úřadu vlády. V listopadu podal demisi šéf resortu dopravy Prachař, který čelil kritice mimo jiné kvůli častým personálním výměnám v Ředitelství silnic a dálnic. Na jeho místo usedl ředitel stavební firmy Skanska Dan Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…