S obviněním šéfa sportovců Jansty to prý může být úplně jinak. Mluví se o úzkých vazbách jeho rivala na Chovance

06.11.2017 22:06

Předseda České unie sportu Miroslav Jansta je jedním z obviněných v korupční kauze rozdělování dotací sportovců. Server SportovníListy.cz nabízí trochu jiný pohled na celou kauzu a naznačuje, o co v ní může opravdu jít.

S obviněním šéfa sportovců Jansty to prý může být úplně jinak. Mluví se o úzkých vazbách jeho rivala na Chovance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Jansta

Server Sportovnílisty.cz měl podle všeho možnost nahlédnout do usnesení o zahájení trestního stíhání. Z tohoto dokumentu jsou prý jasné celkem tři věci.

„Zaprvé, policie a státní zastupitelství se absolutně neorientují v problematice financování sportovních organizací. Zadruhé, jde o první případ, kdy je někdo popotahován orgány činnými v trestním řízení za to, že vynadal ministerským úředníkům, že něco dělají špatně, nelogicky a v rozporu se zákonem. Zatřetí, z neznámých důvodů policie i státní zastupitelství vynechávají z důkazů důležité listiny. Zejména ty, které byly vydány MŠMT a které svědčí ve prospěch obviněných. Rovněž vynechávají to, že Jansta byl členem Národní rady pro sport a garantem právě programu III a minimálně morálně odpovídal za věcnou správnost celého programu. Nabízí se otázka, do jaké míry tak orgány činné v trestním řízení činí záměrně. Je nepředstavitelné, aby někdo, kdo je garantem programu, se o program nezajímal a nechával výsledky jen na úřednících MŠMT, kteří evidentně nemají povědomí o fungování a potřebách sportu a sportovních organizací,“ napsal server.

Celý článek naleznete zde.

Ministerstvo školství prý na samém počátku postavilo dotační program špatně. Kdyby všechno zůstalo při starém, prý by na dotace nedosáhl Český olympijský výbor. To se však údajně změnilo díky zásahu České unie sportu Miroslava Jansty. Česká unie sportu hraje roli v poradních orgánech. Reálná moc ovšem podle serveru leží v rukou úředníků na ministerstvu, kteří prý o financování sportu nic nevědí. Možná právě proto straní Českému olympijskému výboru. Tak to alespoň vidí server. Po úpravách programu by prý Český olympijský výbor dostal peněz příliš mnoho, a když se to Česká unie sportu pokusila změnit, dopadlo na jejího předsedu Janstu obvinění. Úředníci navíc tvrdí, že kvůli obvinění z nekalého jednání při rozdělování dotací nemůže ČUS dostat dotace. Ty teď dostává především Český olympijský výbor. To prý zřejmě nebude jen tak samo od sebe.  

„Je známo, že předseda ČOV Kejval má dobré vztahy s panem Chovancem z ministerstva vnitra. Je také známo, že v posledních letech se nepohodlní lidé a organizace u nás likvidují jejich kriminalizací jak na běžícím pásu,“ lze se v článku dále dočíst.

Krátce řečeno, někdo se prý snaží Českou unii sportu zničit a rozebrat si její majetek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…