S premiérem do Číny odjela velká delegace. Má v plánu mnoho věcí

22.11.2015 6:00

Premiér Bohuslav Sobotka dnes zahájí téměř týden trvající oficiální návštěvu Číny. První zastávkou na jeho cestě je nejlidnatější čínské město Šanghaj, kde se dnes uskuteční podnikatelský seminář Česko-čínské podnikatelské fórum – Šanghaj 2015. V pondělí Sobotka zavítá do šanghajského závodu Škoda Auto.

S premiérem do Číny odjela velká delegace. Má v plánu mnoho věcí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Letní palác a Zakázané město v Pekingu uvádí naštvaný mandarínek

Předseda české vlády má během cesty rovněž v plánu návštěvu měst Su-čou a Peking. Hlavním bodem programu je úterní summit platformy 16+1, tedy zástupců Číny a šestnácti zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy. V Pekingu bude rovněž ve čtvrtek a v pátek jednat se svým čínským protějškem Li Kche-čchiangem a prezidentem Si Ťin-pchingem.

Premiéra doprovázejí ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Cesty se účastní také zástupci Ministerstva zahraničí, průmyslu a obchodu a Ministerstva kultury a rovněž početná podnikatelská delegace v čele s prezidentem Hospodářské komory Vladimírem Dlouhým. Do Číny také odcestovali zástupci krajských samospráv a Univerzity Karlovy v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…