S "rakouským Havlem" Evropa promarnila šanci, jak se zachránit. Příští rakouský prezident už nejspíš bude muslim, píše komentátor

28.05.2016 14:26

Advokát Luděk Lisse se ještě jednou vrátil k rakouským volbám. Tvrdě zúčtoval se Zelenými, kteří žijí ze státních peněz, z těch kapitalistických peněz, které před třiceti a více lety odmítali jako radikálové. Jeden z nich vyhrál prezidentské volby v Rakousku. Podle autora bohužel, protože Evropa tak promarnila šanci na záchranu. Alexander Van der Bellen bude chtít, aby rakouští sedláci živili více a více uprchlíků. Bellen se prý chová podobně jako kdysi Václav Havel.

S "rakouským Havlem" Evropa promarnila šanci, jak se zachránit. Příští rakouský prezident už nejspíš bude muslim, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Plakát volební kampaně Van der Bellena doupravený lidovou tvořivostí

„Zelení všech národů u mě vždy byli extremistickou politickou silou, ba něčím psychologicky nevídaným; na začátku teroristickou entitou a nyní – ve své kultivované podobě – propagátorem extrémně nedemokratických názorů ve společnosti, jež nerespektují vůli většiny po určitém – individuálním – životním stylu a kteří – podobně jako komunisté, fašisté a džihádisté – upřednostňují odpovědnost kolektivní před odpovědností individuální... Svojí agresivní – extremistickou a v prvopočátcích teroristickou – politikou vydobyli postupně postavení příjemců značných státních a unijních dotací a posléze i politické funkce,“ napsal právník pro server Neviditelný pes.

Alexander Van der Bellen, bývalý předseda rakouských Zelených, navíc volá po otevřeném Rakousku, které přijme co nejvíce uprchlíků. Tyto uprchlíky ale posléze nebudou živit vysokoškolští studenti z vídeňských kaváren, kteří Bellena volili, ale sedláci z venkova, kteří volili převážně kandidáta Svobodných Norberta Hofera. Takovýto obraz Rakouska autor předkládá.

„U nás kdysi tento názorový proud reprezentoval Václav Havel, který se dokonce odvážil veřejně propagovat postupný zánik pluralitních politických stran (a tím pádem i pluralitní demokracie, na níž je každá demokratická společnost přirozeně založena) svým ideovým konceptem tzv. nepolitické politiky. Havel věděl dobře, že prostor této „nepolitické politice“ poskytnutý neobsadí lidé za sebe osobně odpovědní, ale že jej budou obsazovat političtí extremisté typu Zelených, kterým evropská i národní veřejnoprávní média postupně úspěšně prokopávají veřejný prostor k větším a větším dotacím a k větší a větší mediální moci. To Havel také chtěl. Politiku bez politiky, politiku zbavenou nutnosti voličského mandátu. Přesně to, co chce nyní EU a její lidé jako Juncker, Merkelová a další – neptat se voliče na jeho názor, protože by mohl být odlišný od jejich programu a představy,“ předestřel svůj pohled na EU advokát.

Celý text najdete zde.

Norbert Hofer svedl solidní bitvu a bohužel prohrál, neboť proti sobě měl média. Kdyby to ale bylo jinak, Rakousko by mělo prezidenta, který by bránil národní zájmy Rakušanů. Pomohlo by to i Svobodným, kteří by zřejmě po příštích volbách sestavili vládu a společně s prezidentem pracovali ve prospěch Rakušanů. Van der Bellen už dal najevo, že bude Svobodným házet klacky pod nohy a bude váhat s pověřením Svobodných na sestavení vlády, pokud vyhrají ve volbách. Kdyby přece jen Svobodní vládu sestavili, pomohlo by to posílit racionální jádro EU, které chce skutečně řešit uprchlickou krizi. Podle Lisse by to vzalo vítr z plachet pražské kavárně.

Jenže Norbert Hofer nevyhrál volby, takže Rakousko a spolu s ním Evropa promarnily svou šanci. Bude trvat řadu let, než budou v Rakousku další prezidentské volby, a to už bude Evropa zaplavena nepřijatelným množstvím migrantů.

„V prezidentských volbách v roce 2022 již nebude kandidovat Norbert Hofer ani jiný rakouský národní kandidát, ale proti sobě budou stát Van der Bellen (dá-li mu Bůh zdravíčko, nyní je mu 72 let) nebo jiný eurokonformní kandidát, a kandidát z řad rakouské muslimské komunity, vykreslil chmurnou vizi Rakouska Lisse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…