„S tímto přístupem, soudruzi, tu životní úroveň nezvýšíme…" Víme, jak udělat exkurzi do roku 1989

14.11.2014 14:25

V pondělí tomu bude již 25 let od jednoho z nejvýznamnějších dní naší novodobé historie. Na celý sváteční den je připraveno mnoho vzpomínkových akcí, happeningů, koncertů. A jelikož se současnost pohybuje i ve zcela novém světě mobilních aplikací, asi nikoho nepřekvapí, že byla jedna dokonce vyvinuta za tímto účelem. Jejím poznávacím znamením je heslo: „Jakeše do koše."

„S tímto přístupem, soudruzi, tu životní úroveň nezvýšíme…" Víme, jak udělat exkurzi do roku 1989
Foto: Hans Štembera
Popisek: Telefony, ilustrační foto

„Jakeše do koše," to bylo jedno z mnoha hesel, která znělo na náměstích po celé republice. To, že byl Milouš Jakeš generálním tajemníkem ÚV KSČ, ví mnozí. Méně lidí si však již možná vybavuje, čím se zapsal do historie, natož, jak tento tajemník vůbec vypadal (pravidelní čtenáři ParlamentníchListů.cz tento problém nemají, ale...). Připomeňme tedy, že mezi jeho památné výroky patří například slova: „Tady je to takové piánko, s tímto přístupem, soudruzi, tu životní úroveň nezvýšíme…“

Ten, kdo si chce poslechnout skutečné Jakešovy perly a blíže si připomenout tuto přední komunistickou postavu, nyní může. Potřebuje k tomu jen mobilní aplikaci GEOFUN, na které si také každý může vyzkoušet hru nazvanou: „Geosrandista Milouš Jakeš." Aby nevznikl pocit nudy, určitě stojí za zmínku to, že povídání o Jakešovi a jeho životě je doplněno mnoha videi, u kterých možná mohou někteří jen nevěřícně kroutit hlavou.

Zkuste se přijít vnést do kůže některého demonstranta té doby

Přímo na Národní třídě, kde se zvonilo klíči, je připravena druhá hra. Jmenuje se „Sametová Praha“. Pro její spuštění už ale každý zájemce musí přece jen opustit svůj pohodlný příbytek a přijít k památníku sametové revoluce na zmíněné Národní třídě.

Odměnou mu bude to, že po spuštění této hry se vžije do pozice jednoho z demonstrantů. Uvidí autentická videa nahrávané demonstranty a mnoho dalších zajímavých materiálů. S aplikací je tak možné putovat herní a zábavnou formou i po dalších místech, kde se psala novodobá historie České republiky.

Aplikace je zdarma

Hra vznikla ve spolupráci společnosti World Media Partners, která je provozovatelem GEOFUNu, a svazku obcí Českomoravské pomezí, který realizuje aktivity na rozvoj cestovního ruchu na jeho území.

GEOFUN je nová unikátní mobilní aplikace pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS, která provede turisty zábavnou a soutěžní formou po nejzajímavějších místech v regionu, městě. Hra vychází z populárního geocachingu, ale svou povahou je mnohem akčnější a dobrodružnější. V podstatě se jedná o geolokační zábavnou hru nové generace, kde nestačí pouze místo najít a „checknout se“, ale v rámci ní plnit i různé úkoly. GEOFUN je možné hrát téměř po celé České republice. Aplikace je zdarma ke stažení na Google Play a v AppStoru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…