S vyhoštěním ruských diplomatů z USA je to úplně jinak, než se tvrdí. Barack Obama varuje před „fake news“ a sám je šíří, objevil komentátor

02.01.2017 19:55

Rozšiřuje Barack Obama dezinformace? Ve své pravidelné glose na to upozorňuje novinář a pozorovatel zákulisního dění Erik Best. Vše souvisí s nedávným vyhoštěním 35 ruských diplomatů z USA, o kterém rozhodla dosluhující administrativa. Podle Besta byl skutečný důvod jiný a dokazuje to web Bílého domu.

S vyhoštěním ruských diplomatů z USA je to úplně jinak, než se tvrdí. Barack Obama varuje před „fake news“ a sám je šíří, objevil komentátor
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

USA vyhostily 35 ruských diplomatů kvůli hackerským útokům. Alespoň to před několika dny hlásaly titulky snad všech světových médií. Publicista a vydavatel newsletteru The Fleet Sheet Erik Best ve své pravidelné glose Final word v pondělí upozornil, že skutečnost byla zcela jiná.

Mnohé napovídal už samotný titulek „Obamovy fake news“, tedy falešné zprávy. Upozorňuje totiž, že pokud si pozorně pročteme oznámení Bílého domu o vyhoštění 35 ruských diplomatů, zjistíme, že šlo o odpověď na šikanování amerického diplomatického personálu v Rusku.

S údajnými hackerskými útoky v oficiálním sdělení, jak Best píše, není souvislost žádná. „Bílý dům ale schválně vytvářel dojem, že 35 vyhoštěných Rusů se snažilo ovlivnit prezidentské volby,“ konstatuje.

„Vypadá to přesně jakoƒ ƒ‚fake news‘, ‚postfaktická‘ politika a ‚clickbait‘, před kterými nás Obamova administrativa varuje – spojují se dvě věci, které spolu nejsou v přímé spojitosti, a vytváří se dojem, že mezi nimi existuje příčinná souvislost. Česká média na to skočila. Ale to je v pořádku, protože šíření fake news ve jménu ‚dobré věci‘ je přece chvályhodné, ne?“ napsal Erik Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…