SPD hovoří o „vnitrostranickém Majdanu“ v ANO. A žádá konec ministrů, kteří podpořili akci v Sýrii

17.04.2018 17:36

Hnutí ANO nakonec dalo při vyjednávání o vládě přednost sociální demokracii, což kritizuje hnutí SPD, které prý považuje politické názorové kotrmelce hnutí ANO za špatný signál pro občany České republiky. Zároveň na svých stránkách také uvedlo, že požaduje, aby v příští vládě neseděli ministři Martin Stropnický a Karla Šlechtová, kteří podpořili útok spojenců na Sýrii.

SPD hovoří o „vnitrostranickém Majdanu“ v ANO. A žádá konec ministrů, kteří podpořili akci v Sýrii
Foto: ReproFoto: Facebook
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura.

Hnutí SPD také reagovalo na vyjádření eurokomisařky Věry Jourové, která se proti spolupráci ANO s hnutím Svoboda a přímá demokracie ohradila. Server Atuálně.cz informoval, že SPD prý trvá na tom, že nabídlo maximální vstřícnost k respektování výsledku voleb na základě jednání o podpoře programových bodů. „Hnutí ANO to odmítlo na základě vnitrostranického Majdanu a intervence komisařky EU,“ uvedlo na svých stránkách SPD.

Vítěz voleb mění postoje tak rychle, že to udivuje celé politické spektrum, uvedlo ve svém vyjádření SPD s tím, že z toho musí vyvodit jasný závěr ohledně soudržnosti a programové konzistence s hnutím ANO. Upřesnilo však, že i přes tuto skutečnost se nadále nebrání případným jednáním o podpoře vlády odborníků nominovaných ANO, pokud bude možné prosadit program SPD. „V takové situaci ale budeme žádat silnější písemné záruky plnění dohodnutých programových bodů,“ zdůraznilo SPD.

Původní zdroj ZDE

V tomto případě ale hnutí SPD připomnělo, že v takové vládě by nesměli sedět Šlechtová a Stropnický, a to především z důvodu, že vyjádřili podporu úderu USA, Francie a Velké Británie v Sýrii. „V této souvislosti žádáme ministra zahraničí Stropnického a ministryni obrany Šlechtovou, aby již nebyli členy příští vlády. Jsou to sluhové cizích zájmů,“ uzavřelo hnutí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…