STAN čeká na sněmu diskuse o programu. Půtova definitivní rezignace na post v čele strany se nečeká

17.04.2015 6:23

Především programová diskuse o vztahu obcí a státu bude náplní dnešního celostátního sněmu hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Pražský sněm není volební, a pokud jde o personální otázky, měl by přinést pouze rozšíření předsednictva o jednoho člena. Zpestřit by ho v tomto směru mohl šéf STAN Martin Půta, který chce spolustraníkům oznámit, zda kvůli trestnímu stíhání neskončí v čele strany nadobro. To se ale nečeká.

STAN čeká na sněmu diskuse o programu. Půtova definitivní rezignace na post v čele strany se nečeká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Půta

STAN dnes rozšíří své předsednictvo ze současných 12 na 13 členů. Novou členkou by se měla stát pražská radní Jana Plamínková. Rozšířením předsednictva hnutí reaguje na svůj volební úspěch v Praze v loňských místních volbách. Další personální změny se na jednodenním sněmu nečekají. Půta Hospodářským novinám řekl, že svým kolegům oznámí, zda kvůli obvinění z přijetí úplatku rezignuje na funkci.

Půta byl loni na podzim obviněn z přijetí statisícového úplatku a ze zneužití pravomoci v souvislosti s rekonstrukcí kostela sv. Máří Magdalény v Liberci. Projekt za 65 milionů korun měl získat evropskou dotaci z ROP Severovýchod. Půta od začátku obvinění odmítá a podal proti němu stížnost. V čele STAN byl od března do prosince 2014, kdy se vedení hnutí kvůli své kauze vzdal. Od té doby jej zastupuje Petr Gazdík.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…