STAN, to je to nejhorší! Babiše vytočili novináři a jel naplno

20.01.2022 15:49 | Ze sítí

Stínová vláda hnutí ANO má za sebou první zasedání a expremiér Andrej Babiš (ANO) u té příležitosti odpovídal na dotazy novinářů. „Pro mě STAN je to nejhorší, co máme ve vládě. To je hnutí, které zneužívá název STAN, vylezli po Kalouskovi navrch, potom po Bělobrádkovi, podvedli Piráty,“ rozhorlil se mimo jiné Babiš při otázce na hnutí STAN.

STAN, to je to nejhorší! Babiše vytočili novináři a jel naplno
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš představuje stínovou vládu ANO

První novinářský dotaz směřoval mimo jiné ke zmrazení platů. Řeč byla i o poslanci STAN Janu Farském, který se rozhodl svého mandátu vzdát po kritice jeho několikaměsíční stáže v USA. 

„Ohledně toho zmrazení platů, já si myslím, že to je jenom kamufláž. Pokud někdo říkal, že můj návrh ve spolupráci s Ministerstvem financí byl populistický, tak ten návrh trvá. Z jakého titulu mají mít poslanci a senátoři vyšší platy o šest procent? Když vzali peníze teď důchodcům, všem vzali peníze. My jsme navrhovali navýšení 1 400 korun ve výši inflace, oni jim dali půlku. A zmrazili. Tak co to tam vykládá ten Jurečka, vždyť je úplně mimo. A zase je to past, Senát teď to vrátí, potom se zase budou tvářit, že to přehlasují, a nakonec bude ústavní stížnost a Ústavní soud to shodí a oni zase dostanou těch svých šest procent a ty výhody,“ zmínil se nejprve expremiér Babiš.

„Pan Farský je dokonalý příklad toho, proč u nás tyto lidi jdou do politiky. Pro sebe! Pan Farský řekl voličům: Já pro vás budu pracovat. A obelhal je. A pro mě STAN je to nejhorší, co máme ve vládě. To je hnutí, které zneužívá TOP 09, vylezli po Kalouskovi navrch, potom po Bělobrádkovi, podvedli Piráty. A kdy už konečně někdo ukáže, kde zdanila paní Michaliková své příjmy z kyperské firmy? Kdy to někdo konečně ukáže? Pan Farský jenom ukázal to, že tam zkrátka šel kvůli sobě,“ dodal Babiš.

„Naše vláda, a opakuji to poněkolikáté, udržela i přes těžkou krizi, kterou země procházela, sociální smír v této zemi. To je také důležitý benefit,“ zdůraznila následně Alena Schillerová (ANO), jež je ve stínovém kabinetu ministryní financí. A Babiš pokračoval. „Oni vykládají, že si zmrazí platy, a dobře vědí, že když jsou tam ti soudci a státní zástupci, že jim to shodí. Je v tom zase kamufláž. A potom to shodí a oni řeknou: No, my jsme z obliga, my za to nemůžeme. Určitě. A nebylo to populistické. Tak se podívejte, jaké mají příjmy ti poslanci, co mají za expertné, co všechno berou? Jaké mají příjmy?“ pozastavoval se nad platy. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

koalice

Paní Konečná, dobrý den, musí se vám nechat, že umíte mluvit a máte tah na branku. Chci se ale zeptat na důvod, proč KSČM nekandiduje sama za sebe? Protože nikoho jiného ani podle názvu strany z té vaší koalice neznám. Myslíte, že vám ta spolupráce přinese víc hlasů nebo se jen bojíte kandidovat pod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

20:57 Otočí Pavel s volebním právem pro 16leté? Holec tuší proč

„Byl bych opatrný s mladými lidmi a jejich volebními právy, protože v Evropě se rozmáhá takový nešva…